RSSВерсія для друку
408 вакцин і препаратів для імунотерапії зареєстровано в Україні
19.07.2012

 

Станом на сьогодні в Україні зареєстровано 408 найменувань імунобіологічних препаратів. Про це АМН повідомили у Державному реєстрі лікарських засобів України.

170 одиниць таких препаратів мають українське походження, а 238 виготовлені за кордоном. До імунобіологічних препаратів належать вакцини, анатоксини, імуноглобуліни, сироватки, інтерферони, бактерійні препарати, алергени, бактеріофаги. Усі вони призначені для проведення специфічної профілактики (імунопрофілактики), діагностики та лікування (імунотерапії) інфекційних або алергічних захворювань.
Нагадаємо, в аптеках столиці можна придбати 52 лікарських засоби зі знижкою у 30%. Такі пільги запроваджені для власників соціальної "Картки киянина" столичною владою.

"В аптеці клієнт має ввести свій пін-код, а продавець на екрані монітора побачить фотографію клієнта та його знижку. Утримувач картки сплачує вартість ліків, а інформація про покупку направляється до відповідного підприємства для звітності", – сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

 

 

 

Джерело: