RSSВерсія для друку
31 травня в Україні відзначається Всесвітній без тютюну
31.05.2012

Щорічно 31 травня, починаючи з 1988 року, відзначається Всесвітній день без тютюну. Цього року Всесвітня організація охорони здоров'я визначила тему дня як "Втручання тютюнової промисловості", повідомили АМН у  прес-служба МОЗ.
 У 2006 році Україна ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну (РКБТ ВООЗ), у тексті якої говориться про необхідність виявляти пильність щодо будь-яких спроб тютюнової промисловості підірвати або звести нанівець зусилля з боротьби проти тютюну й необхідність у поінформованості про діяльність тютюнової промисловості, яка має негативний вплив на зусилля з боротьби проти тютюну.
 

Останніми роками транснаціональні тютюнові компанії, які діють в Україні, докладали великих зусиль у спробах зупинити або уповільнити запровадження визначених РКБТ ВООЗ ефективних заходів зменшення споживання тютюну. Проте, незважаючи на їх спротив, деякі заходи будуть запроваджені найближчим часом: з вересня 2012 року має щезнути тютюнова реклама з місць торгівлі, з жовтня 2012 року наглядні наслідки тютюнокуріння можна бути побачити на сигаретних пачках.

Детальніше: