RSSВерсія для друку
309 тис. українців зробили вакцинацію від грипу – Центр грипу
10.01.2013

З початку епідеміологічного сезону (з 1 жовтня) щеплення від грипу зробили 309 тис. 732 українці. Про це сказано в бюлетені Центру грипу Державної СЕС, повідомляє УНН.

Загальна кількість щеплених становить 0,7 % від населення України. Протягом першого тижня поточного року щеплено проти грипу 6 тис. 246 осіб. Питома вага дитячого населення щепленого проти грипу становить 14 %.

Експерти наголошують на тому, що щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

В Україні, відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

Детальніше