RSSВерсія для друку
2,6 мільйона молоді помирає щорічно - ВООЗ
15.03.2012

 

Більшість молодих людей відрізняється гарним здоров'ям. Тим не менш, щорічно вмирає більше 2,6 мільйона молодих людей у віці від 15 до 24 років. Набагато більше число молодих людей страждає від хвороб, які перешкоджають їх повному потенційному росту і розвитку.

Ще більшій кількості молодих людей досі властиві такі форми поведінки, які піддають небезпеці їх здоров'я не тільки в даний момент, але часто і в подальші роки. Близько двох третин випадків передчасної смерті і одна третина загального тягаря хвороб серед дорослих людей пов'язані із станами та формами поведінки, які починаються в молодості, включаючи вживання тютюну, відсутність фізичної активності, незахищений секс і наражання на насильство.

Стимулювання здорової практики в підлітковому віці і вживання заходів для кращого захисту молодих людей від ризиків для здоров'я мають вирішальне значення для здоров'я населення та соціальної інфраструктури країн в майбутньому, а також для запобігання проблем зі здоров'ям у зрілі роки.

Нагадаємо, в 2002 р.. на Спеціальній сесії Генеральної асамблеї ООН щодо становища дітей були визнані необхідними "розробка і здійснення національних стратегій і програм в галузі охорони здоров'я для підлітків, включаючи встановлення цілей і показників, для сприяння їх фізичному і психічному здоров'ю".

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/5377