RSSВерсія для друку
2 млн. випадків онкохвороб викликані інфекцією
10.07.2012

За даними Міжнародного агентства ракових досліджень у Франції, близько 15% або 2 млн ракових захворювань у світі спричинені відомими і виліковними інфекціями, передає УНН.

Вищевказаний відсоток ще вищий у країнах, що розвиваються. Дослідники вважають, що рак має бути визнаний інфекційним захворюванням. Вони вказують, що для боротьби з ним слід ширше використовувати вакцинацію і антимікробну терапію.

Нагадаємо, у 2011 році в Україні було оновлено Календар профілактичних щеплень. Обов'язковою для українців є вакцинація від дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту, правецю, туберкульозу.

Інші обов’язкові щеплення встановлюються для груп населення: за віком; щеплення дітей з порушенням Календаря; щеплення ВІЛ-інфікованих осіб; за станом здоров’я; проти вірусного гепатиту В осіб із злоякісними новоутвореннями, осіб, що перебувають на гемодіалізі та отримують багаторазові довготривалі переливання донорської крові або її препаратів; щеплення на ендемічних і ензоотичних територіях та за епідемічними показами.

 

Джерело: