RSSВерсія для друку
153 громадські організації увійшли до складу Громадської ради при МОЗ
06.09.2011

 До складу Громадської ради при МОЗ України увійшли представники 153 громадських організацій. Таке рішення було прийнято на установчих зборах по формуванню нового складу Громадської ради при МОЗ України, повідомили у прес-службі міністерства.

Перед учасниками зборів зі вступним словом про реформування системи охорони здоров'я виступив міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко. У своєму виступі міністр підкреслив важливість відкритого діалогу та співпраці між Міністерством, Громадською радою та громадськістю загалом.

Зокрема, на установчих зборах 125 голосами головуючим обрано Олега Мусія та сформовано робочу групу з підготовки першого засідання Громадської ради в оновленому складі, яке найближчим часом відбудеться в Міністерстві.

Як вже повідомлялось, за результатами голосування до складу Громадської ради обрано Президента ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» Сенюту Ірину Ярославівну.

Довідка. Громадська Рада є постійно діючим центральним громадським колегіальним консультативно-дорадчим і наглядово-експертним органом, що має сприяти забезпеченню оптимального балансу потреб та інтересів населення і держави, пацієнтів і медичного персоналу, органів державної влади та місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я і недержавних організацій з метою забезпечення здорового способу життя населення, запобігання захворюваності, інвалідності та передчасній смертності, доступності, належної якості та ефективності надання кваліфікованої медичної допомоги, захисту прав пацієнтів і медичних працівників, а також ефективного функціонування системи охорони здоров'я та доцільного використання коштів, урахування думки громадськості під час підготовки та організації виконання рішень і здійснення належного громадського контролю за діяльністю Міністерства охорони здоров'я України, МОЗ АР Крим, обласних та прирівняних до них і місцевих органів та закладів охорони здоров'я.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/06-09-2011/462194/