RSSВерсія для друку
1,5 млн маленьких дітей помирають від хвороб, які можна попередити вакцинацією – ООН
19.04.2013

Напередодні Всесвітнього тижня імунізації ООН заявила про термінову необхідність розширювати доступ до вакцини і підвищувати поінформованість населення про важливість щеплень, повідомляє УНН.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відзначають, що імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті. Щеплення захищають людей від таких небезпечних хвороб, як дифтерія, кір, коклюш, пневмонія, поліомієліт, ротавірусна діарея, краснуха і правець.

"Тим не менш, сьогодні більше 22 мільйонів дітей грудного віку не проходять повну вакцинацію, і більше 1,5 мільйона дітей у віці до п'яти років помирають від хвороб, які можна запобігати за допомогою існуючих вакцин. ВООЗ і ЮНІСЕФ закликають держави поліпшити системи поставок вакцин, а також переконувати людей в тому, що імунізація рятує життя", - йдеться в тексті.

Цього року Всесвітній тиждень імунізації пройде під гаслом "Захистіть свій світ – вакцинуйтеся".

Нагадаємо, Всесвітній тиждень імунізації, який розпочнеться 20 квітня, відкриє можливості для того, щоб підкреслити значення імунізації для порятунку людських життів і наполегливо рекомендувати сім'ям вакцинувати дітей проти смертоносних хвороб.

Джерело