RSSВерсія для друку
10 тисяч хворих на ВІЛ-СНІД можуть залишитися без ліків – МОЗ
13.12.2011

Міністерство охорони здоров'я хоче забезпечити хворих на ВІЛ-СНІД ліками, але наразі складається така ситуація, що 10 тисяч хворих можуть залишитись без ліків. Про це під час прес-конференції сказала заступник міністра охорони здоровя Галина Калішенко.

Вона зазначила, що МОЗ 30 листопада проводило процедуру других комплексних торгів щодо закупівлі препаратів. Г.Калішенко також зауважила, що на торги вийшла фірма "Старвайс-Фарм" з індійським препаратом "Рітопін" і "Людмила-Фарм" з препаратом "Алувія".

За результатами торгів, МОЗ уклало угоду щодо закупівлі препарату фірми "Людмила-Фарм", оскільки "Старвайс-Фарм" не правильно оформила документацію та не надала інструкції застосування препарату і банківські гарантії.

"Вийшла економія і після процедури закупівлі на сьогодні становить 17 мільйонів гривень. Тобто загальна сума розрахована на 65 мільйонів. Фірма запропонувала 48. Ми уклали угоду щодо закупівлі цього препарату. Однак фірма "Старвайс-Фарм" оскаржила процедуру закупівель у Господарському суді міста Києва і ухвала 8.12.2012 Господарського суду Міністерству охорони здоров'я заборонено як укладати договір так і перераховувати кошти. Зазначена ухвала є вже в Державному казначействі України", - додала заступник міністра.

Вона також зазначила, що МОЗ оскаржить цю ухвалу.

"Але хочемо повідомити про те, що зважаючи на кінець року, якщо ми цю ухвалу не оскаржимо, закупівля цього препарату стане неможливою. 10 тисяч хворих, які на сьогоднішній день лікуються цим препаратом, залишаться без нього. Це дуже гостра проблема для МОЗ", - додала вона.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/553136-10-tisyach-hvorih-na-vil-snid-mogeut-zalishitisya-bez-likiv-–-moz-(utochneni-dani)/