RSSВерсія для друку
10 грудня – Міжнародний день прав людини!
10.12.2016

Загальна Декларація прав людини була прийнята і проголошена 10 грудня 1948 р. у Парижі на 183 засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Це перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав усіх людей, започаткував підготовку та укладання низки міжнародних документів з прав людини, також його положення були використані при створенні національних законодавств багатьох країн світу.
Міжнародний день прав людини було засновано 4 грудня 1950 р. на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, відтоді, саме 10 грудня у всьому світі проголошено як День прав людини.
Відповідно до Указу Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» від 8 грудня 2008 р. № 1149, в Україні започатковано проведення Всеукраїнського тижня права з нагоди 60-ї річниці проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної Декларації прав людини, що включає День прав людини.


Студенти-медики факультету іноземних студентів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького під керівництвом кафедри медичного права підготували ролик, присвячений правам людини у сфері охорони здоров’я – Happy Human Rights Day https://www.youtube.com/watch?v=4-_JDdpw0Fg&feature=youtu.be