02.11.2012

Нещодавно член IFHHRO  організація Аман Саулюк опублікувала практичний посібник російською мовою з основних питань прав людини в сфері охорони здоров’я. Підготовка практичного посібника є результатом спільних зусиль Аман Саулюк та інших організації Казахстану а також низки міжнародних організацій, включно з Фондом Відкритого Суспільства та Фондом Сороса у Казахстані.

Пані Бакхут Туменова, президент Аман Саулюк заявила: «Вже за 4 роки та 8 місяців нашої спільної праці ми отримали 16,188 звернень. Лише в м. Алмати до нас надійшло 1,684 скарги у 2011 році. Та протягом перших семи місяців 2012 року, ми отримали 1,010 скарг, і з них 40% стосуються низької обізнаності громадян з питань захисту свої прав у сфері охорони здоров’я. Тому, цей практичний посібник, який призначений для широкого кола читачів, допоможе заповнити інформаційну прогалину та заохочуватиме громадян до активного захисту власних прав».

 

Детальніше: http://www.ifhhro.org/news-a-events/383-kazakhstan-practical-guide-in-russian-for-health-workers-and-patients

 

Ознайомитись та завантажити практичний посібник можна за адресою:

http://www.amansaulyk.kz/files/practical_guid-_russ.pdf