RSSВерсія для друку
У школах можуть запровадити вимірювання рівня здоров’я дітей
13.12.2011

Спеціалісти разом з Національною академією педагогічних наук готують апробацію в різних регіонах України методики контролю здоров’я школярів під впливом фізичної активності. 

Про це на прес-конференції повідомили головний позаштатний санолог Міністерства охорони здоров’я професор Геннадій Апанасенко та керівник Лабораторії валеології Національної академії педагогічних наук Тетяна Бойченко.

Планується, що на базі цього проекту та зібраної інформації методику буде затверджено та впроваджено в усіх навчальних закладах країни, що унеможливить нові випадки дитячих смертей на уроках фізкультури. 

Г.Апанасенко впевнений, що ніякі реформи в галузі медицини, що торкнуться лише покращення стану медзакладів, які вже лікують хвороби, не зможуть уберегти націю від вимирання. За його словами, зусилля держава має спрямувати на упередження виникнення хвороб і перш за все звернути увагу на підростаюче покоління. “Всі зусилля медицини спрямовані на механізм лікування хвороб, але якщо ми хочемо мати здорове населення, треба вкладати кошти в здоров’я, а не в хворобу. На жаль, ця ідеологія, яку ми вже пробиваємо 25 років, – чомусь не сприймається. Коли відбулася низка смертей в школах, влада провела кілька засідань з цієї проблеми. Смерть на уроках фізкультури – це початок того великого процесу депопуляції в країні”, - заявив експерт.

Г.Апанасенко розповів, що методикою, яка пропонується, передбачено, поряд з медоглядами в поліклініках, безпосередньо у школах вимірювати рівень здоров’я дітей. “Тоді ми вирішимо проблему”, - заявив він. 

Детальніша інформація за адресою:

health.unian.net/ukr/detail/227425