RSSВерсія для друку
5 безкоштовних онлайн-курсів для медиків від найкращих університетів світу
05.03.2018

Сучасні технології пропонують різні варіанти й можливості для професійного та персонального розвитку, постійного навчання і вдосконалення навичок. Головне – мати час та бажання.

Сьогодні ми підібрали для вас 5 цікавих безкоштовних онлайн-курсів, які розробили та проводять професори найкращих вищих навчальних закладів світу. Кожен курс триває декілька тижнів, поділений на тематичні блоки, складається із теоретичної та практичної частин.

Якщо ви хочете освоїти чи повторити певну медичну тему або вдосконалити знання англійської мови – оберіть один із цих курсів, зареєструйтеся та починайте!

E-HEALTH: ЕЛЕКТРОННА МЕДИЦИНА – ПОЄДНАННЯ ПСИХОЛОГІЇ, ТЕХНОЛОГІЙ ТА МЕДИЦИНИ

eHealth або «електронна медицина» – це усі процеси, пов’язані із використанням електронних інформаційних ресурсів у сфері охорони здоров'я. Це узагальнений термін для різних концептів використання електронних систем та інформаційних технологій в контексті медичних послуг, а також забезпечення доступу до цих ресурсів як для медиків, так і для пацієнтів.

В рамках цього курсу учасники розглянуть системи eHealth з різних точок зору: розробників, пацієнтів, медиків та здорових людей, які прагнуть залишатися здоровими. Це допоможе розібратися, що ж таке eHealth, а також дізнатися про різні теорії та методології розробки систем електронної медицини, доцільність їх впровадження. Розглянувши реальні приклади та виконавши корисні практичні завдання, учасники зрозуміють як створюють та використовують на практиці технології eHealth у різних куточках світу.

Після проходження курсу ви:

  • матимете нові знання про розробку, впровадження, використання та оцінку систем eHealth;
  • здобудете або вдосконалите навички роботи з eHealth;
  • зрозумієте різні аспекти функціонування та дослідите можливості систем електронної медицини.
  • Заклад: Університет Твенте, Нідерланди

    Спеціальність: Охорона здоров'я та медицина

    Аудиторія: усі зацікавлені, а особливо медики, які планують працювати із системами eHealth та хочуть дізнатися про їх можливості

    Формат курсу: 3 тематичні блоки (Технології eHealth; Як створити eHealth; Поступове впровадження та оцінка систем eHealth в конкретній ситуації)

    Мови: англійська (субтитри на португальській та російській мовах)

    Тривалість: 6 тижнів

    Завантаженість: 3 години на тиждень

    Вартість: безкоштовно (сертифікат за окрему плату)

    Сертифікат: Так (офіційний сертифікат про успішне завершення курсу за $79)

    Довідково: Університет Твенте (University of Twente) – один із найкращих дослідницьких ВНЗ у Нідерландах та Європі, який в основному орієнтований на дослідження сучасних технологій та їх вплив на людей і суспільство. Випускники університету високо затребувані на ринку праці.

    Щоб зареєструватися чи дізнатися більше про курс, перейдіть за посиланням: https://www.futurelearn.com/courses/ehealth

     

    РОЗВІНЧАННЯ МІФІВ ПРО ДІАБЕТ

    Безкоштовний онлайн курс «Розвінчання міфів про діабет» від одного із найкращих університетів Австралії. У ході курсу досвідчені спеціалісти розглянуть останні дослідження в області лікування діабету, допоможуть учасникам зрозуміти історію, причини розвитку, типи, методи лікування та профілактики цього захворювання.

    Після проходження курсу ви:

    • зрозумієте глобальний рівень захворюваності на діабет та особливості поширення цього захворювання у різних країнах світу;
    • будете чітко розуміти різницю між різними типами та формами цукрового діабету;
    • будете знати симптоми захворювання, ризики розвитку ускладнень та наслідків;
    • зрозумієте взаємозв'язок між фізичним навантаженням організму, збалансованим харчуванням та рівнем «цукру» (глюкози) в крові;
    • знатимете, яка роль інсуліну та що таке резистентність до інсуліну.

    Заклад: Університет Дікіна, Австралія

    Спеціальність: Охорона здоров'я та медицина

    Аудиторія: усі зацікавлені, а особливо медики, які прагнуть знизити рівень захворюваності на діабет та зменшити негативний вплив цієї хвороби на життя людини (спеціалісти з лікування та дослідження цукрового діабету, дієтологи тощо)

    Формат курсу: 4 тематичні блоки (Епідеміологія, Діагностика та класифікація, Типи та методи лікування, Роль інсуліну)

    Мови: англійська

    Тривалість: 2 тижні

    Завантаженість: 3 години на тиждень

    Вартість: безкоштовно (сертифікат за окрему плату)

    Сертифікат: Так (офіційний сертифікат про проходження курсу за $79)

    Довідково: Університет Дікіна (Deakin University) – восьмий за величиною університет в Австралії з більш ніж 53 тисячами студентів із понад 100 країн світу. Університет був названий на честь другого прем'єр-міністра Австралії Альфреда Дікіна та сьогодні має хорошу репутацію, адже гарантує високу якість освіти та пропонує абітурієнтам важливі в сучасному контексті курси.

    Крім цього, Університет Дікіна регулярно отримує гранти та асигнування на передові дослідження та розробки, оскільки славиться відкриттями в галузі хімії, фармакології, фізіології тощо.

    Щоб зареєструватися чи дізнатися більше про курс, перейдіть за посиланням: https://www.futurelearn.com/courses/demystifying-diabetes

     

    БАКТЕРІЇ ТА ХРОНІЧНІ ІНФЕКЦІЇ

    Бактерії та хронічні інфекції – це цікавий курс від професорів Копенгагенського університету, в рамках якого учасники пригадають основи мікробіології та бактеріології, дізнаються про нові дослідження в цій галузі, детально розглянуть такі теми: одноклітинні організми, утворення біоплівки, гострі та хронічні інфекційні захворювання.

    Детальніше