RSSВерсія для друку
Міжнародний симпозіум «Права людини у сфері охорони здоров’я»
10.11.2017

Протягом 9-11 листопада 2017 р. в м. Берлін (Німеччина) проходить 1-й Міжнародний симпозіум «Права людини у сфері охорони здоров’я» (International Symposium Human Rights in Patient Care) на базі європейського відділення Індіана Університету (США) (Indiana University Europe Gateway), організований спільно з Асоціацією шкіл громадського здоров’я у Європейському регіоні (ASPHER). На заході присутні учасники з різних країн, що представляють різноманітні інституції (зокрема, США, Нідерланди, Литва, Польща, Іспанія, Україна, Вірменія, Грузія, Німеччина).

9 листопада відбувався тренінг «Лідерство та адвокація», який проводила Катажина Чабановська (президент ASPHER) та Сью Бабіч (заступник декана Школи громадського здоров‘я Indiana University).

У симпозіумі беруть участь Ірина Сенюта – президент ГО «Фундація медичного права та біоетики України» та Дмитро Клапатий – виконавчий директор ГО «Фундація медичного права та біоетики України». Ірина Сенюта виступила з доповіддю на тему «Академічна мережа з питань прав людини у сфері охорони здоров’я: досвід України», висвітливши питання додипломної та післядипломної освіти як медичної, так і юридичної, функціонування медико-юридичної клініки та журналу «Медичне право», які є важливими інструментами мережування у царині медичного права. Також розкрила інформацію щодо нового проекту Вищої школи адвокатури НААУ - спеціалізовані тренінги з медичного права для адвокатів! Дмитро Клапатий представив досвід України щодо засобів захисту прав людини у сфері охорони здоров’я.