RSSВерсія для друку
Зустріч викладачів Вищої школи адвокатури НААУ
03.11.2017

02.11.2017 р. відбулась зустріч викладачів Вищої школи адвокатури НААУ, присвячена питанням організаційно-методичної підготовки семінарів з підвищення кваліфікації адвокатів. У заході брала участь президент ГО "Фундація медичного права та біоетики України", голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ Ірина Сенюта, яка куруватиме навчальний напрям «Медичне право».

Завдання проекту – якісне та ефективне проведення семінарів з підвищення кваліфікації для адвокатів на базі Вищої школи адвокатури НААУ, надання цікавого, корисного, актуального матеріалу, забезпечення підвищення професійного рівня адвокатів, а також експертне позиціонування викладачів.

Архітектоніка курсу сформована так, аби зробити семінари максимально практично орієнтованими, виробити й удосконалити практичні навики, надати необхідні доктринальні знання. Відтак, теоретична частина складатиме не більше 20% загального часу навчання, 60% приділятимуть практичному вивченню конкретних питань, а залишені 20% відводять для практичного закріплення отриманого матеріалу в форматі воркшопів у малих групах (до 10 осіб).

Модератор заходу, Валентин Гвоздій, заступник Голови РАУ, НААУ, відзначив, що останнім часом спостерігається тенденція втрати інтересу адвокатів до підвищення кваліфікації. Відтак, виникла ідея нового формату навчання для адвокатів - Школи адвокатури, яка працюватиме за міжнародними стандартами, з кращими експертами, за новітніми методиками та технологіями. Це новий проект, який наразі розробляється. Ідея полягає в тому, щоб адвокат, пройшовши навчання, сказав: "Так, я став фахівцем у конкретному питанні".

Ірина Сенюта зазначила, що: напрям медичного права стає все більш професійно привабливим для адвокатів, розширюються сфери спеціалізації юридичної практики, до яких включається ця царини, отож, поглиблення знань і удосконалення професійної майстерності особливо на часі, з огляду на медичну реформу та нові механізми правореалізації і правозастосування у сфері охорони здоров’я.

Початок роботи Вищої школи адвокатури НААУ планується на початок 2018 року.