RSSВерсія для друку
Кабмін вніс зміни до порядку використання коштів бюджетної програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями»
09.02.2022

Кабінет Міністрів України врегулював питання використання коштів  бюджетної програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями».

Відповідно до цього рішення, 489,5 млн грн будуть використані на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для проведення мікробіологічних, хімічних та фізичних досліджень. Це дозволить підвищити спроможність мережі центрів контролю та профілактики хвороб, підпорядкованих МОЗ.

Ще 13,7 млн грн будуть використані на закупівлю послуг медико-психосоціального супроводу пацієнтів із чутливим та мультирезистентним туберкульозом. Такий обсяг видатків державного бюджету дозволить щорічно охопити послугами медико-психосоціального супроводу 939 пацієнтів із чутливим туберкульозом та 583 пацієнти з мультирезистентним туберкульозом. Що, своєю чергою, сприятиме поступовому нарощуванню державного фінансування програм із протидії туберкульозу.