RSSВерсія для друку
Інформацію щодо вакцинації проти COVID-19
01.03.2021

Інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 важливо отримувати з надійних джерел. Такими є офіційні ресурси Міністерства охорони здоров’я. Зараз до них додається ще один – портал з питань вакцинації vaccination.covid19.gov.ua, де можна дізнатися деталі про процес вакцинації, етапи, а також отримати вичерпні відповіді на всі питання, що стосуються вакцин. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України Ярослав Кучер.

«Процеси вакцинації супроводжуються фейками та недостовірною інформацією. Тому прошу в таких питаннях орієнтуватися на думку спеціалістів та офіційні джерела», – наголосив Ярослав Кучер.

Він зауважив, що на сайті Міністерства охорони здоров’я та сторінці у соцмережі Facebook, на офіційних сторінках міністра і його заступників є вся актуальна інформація щодо вакцинації. Додатково, щоб проводити ще ефективнішу роз’яснювальну роботу, МОЗ разом із партнерами запустив окремий інформаційний портал про вакцинацію. Він має версію для людей із порушенням зору. Працює також мобільна версія і найближчим часом буде працювати англомовна.

Як зазначив Ярослав Кучер, за останніми даними в Україні провакциновано понад 3000 людей.

Нагадаємо, що, відповідно до Дорожньої карти по вакцинації, на першому етапі в Україні щеплення отримують медики, які працюють із хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці в ООС.