RSSВерсія для друку
Експертна участь членів Фундації в Київських правових читаннях, присвячених Дню прав пацієнтів (17 вересня 2020)
17.09.2020

4 вересня 2019 Президент України видав Указ «Про День безпеки пацієнтів», яким, визнаючи забезпечення безпеки пацієнтів одним із важливих елементів надання якісної медичної допомоги та підтримуючи рішення 72-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, установив в Україні День безпеки пацієнтів відзначати щорічно 17 вересня — у Всесвітній день забезпечення безпеки пацієнтів.

17 вересня 2020 відбувся науково-практичний захід Київські правові читання на тему «Приватне право в сфері охорони здоров’я: виклики і перспективи». Співорганізаторами заходу були Інститут права Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України. Захід пройшов за експертної участі завідувача кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голови Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, президента ГО "Фундація медичного права та біоетики України" Ірини Сенюти та асистента кафедри, заступника голови Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, виконавчого директора Фундації Христини Терешко.

З вітальними словами виступила Олена Орлюк, директор Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Руслан Стефанчук, Перший заступник голови Верховної Ради України, Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, Роман Майданик, завідувач кафедри цивільного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова секції медичного права Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ.

Члени Фундації були залучені до участі в заході як модератори та доповідачі, зокрема секцію «Договори у сфері надання медичної допомоги: правова сутність і стандарти медичних послуг» співмодерувала Ірина Сенюта, а секцію «Особисті немайнові права в сфері охорони здоров’я: баланс приватного і публічного права» — Христина Терешко.

За результатами заходу буде підготовлена резолюція, яка покликана об’єднати науку і практику, медиків і правників для побудови правової медицини в Україні на благо людини. За результати роботи заходу буде видано Збірку матеріалів і планується проведення парламентських слухань щодо кодифікації законодавства у сфері охорони здоров’я.