RSSВерсія для друку
В Україні запрацювала Медична рада при МОЗ
13.07.2020

У понеділок, 13 липня, відбулося перше засідання Медичної ради при Міністерстві охорони здоров’я України. У ході заходу Василь Лазоришинець був обраний заступником Голови, а Сергій Дубров - Секретарем Медичної ради. 

Мета і головна функція Медичної ради - консультація з приводу впровадження та реструктуризації медичної системи України, використання медичних технологій та організації наукових досліджень. Завданнями Медичної ради є розробка та внесення пропозицій Міністру охорони здоров’я щодо реформування системи охорони здоров’я, а також надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром якої визначено МОЗ.

«Сьогоднішнє засідання - перше і установче. Надалі, зважаючи на всі виклики в українській медицині зараз, пропоную зустрічатися двічі на місяць. Медициною та реформами в медицині повинні опікуватися лікарі. Ваша допомога потрібна нам для того, щоб побудувати реальну медицину, яка працюватиме на благо медиків та пацієнтів»,- заявив Голова медичної ради, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

У ході засідання Ради учасники обговорили нагальні питання порядку денного: прогрес  України у боротьбі з коронавірусною хворобою COVID-19, умови вступу на навчання у медичні ВНЗ та проходження інтернатури, а також питання функціонування трансплантаційної, кардіологічної та онкологічної галузей.

Нагадаємо що Медичну раду при МОЗ було створено 02 липня.