RSSВерсія для друку
Дофінансування галузі
30.06.2020

Міністерство охорони здоров’я виправляє помилки старого керівництва МОЗ і здійснить дофінансування медичних закладів України, які в результаті другого етапу медичної реформи отримали дефіцит коштів. Це вже прийняте рішення, яке вступить в дію з 1 липня. 

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 29 червня. 

«В нас запроваджується так званий пакет антикризових дій, за яким медичні заклади, які внаслідок другого етапу реформи отримали менше фінансування з державного бюджету, ніж це було минулого року, будуть дофінансовані до рівня минулого року. Ця постанова вже вступила в дію. Все фінансування відбуватиметься починаючи з 1 липня і до кінця 2020 року. Зараз НСЗУ укладає договори із відповідними закладами. Це рішення, яке вступило в дію. Ми врятуємо наші медичні заклади, як і обіцяли, в тому числі Президент і я», - підкреслив Максим Степанов. 

За словами очільника відомства, наразі в Україні 332 медичних заклади опинилися на межі існування – оскільки після прорахунків старого керівництва МОЗ при плануванні 2 етапу медичної реформи, який стартував з 1 квітня, мають дефіцит державного фінансування понад 50%.