RSSВерсія для друку
Окружний суд Штату Флорида розглядатиме справу щодо COVID-19
25.03.2020

Громадяни США пред’явили позов до Китаю з приводу поширення вірусу COVID-19.

Позивачі стверджують, що Уряд Китаю не вжив негайних заходів з метою оповіщення інших країн про небезпеку цього вірусу, з перших же днів його виявлення.

Також позивачі стверджують, що Уряд Китаю намагався різними методами не допустити розголошення інформації про цей вірус, та наводять випадки цензури у пресі, переслідування й залякування лікарів, які виступали із публічними заявами.

Детальніше за посиланням: https://images.law.com/<wbr></wbr>contrib/content/uploads/<wbr></wbr>documents/392/85094/<wbr></wbr>Coronavirus-China-class-<wbr></wbr>action.pdf

Позивачі стверджують, що в Уряді Китаю ще до 3 січня достовірно знали про те, що вірус COVID-19 передається від людини до людини, але заперечували цей факт. 


Лише 20 січня влада Китаю визнала, що вірус розповсюджується від людини до людини. В цей час інфекція уже поширилася за межами Китаю.


Також позивачі стверджують, що в КНР є дві урядові лабораторії з вивчення біологічної зброї, одна з них - Національна лабораторія біобезпеки Інституту вірусології Уханя, і яка знаходиться поблизу ринку, де нібито вперше виявли COVID-19.  


Позивачі вважають, що  вірус COVID-19 «витік» із лабораторії Уханя через обмежений контроль, в тому числі шляхом продажу працівниками на «чорному ринку» лабораторних тварин після завершення над ними експериментів.