RSSВерсія для друку
Готовність регіонів до можливих випадків виявлення коронавірусу
27.02.2020

26 лютого в Кабінеті Міністрів України заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко провів селекторну нараду із керівниками обласних державних адміністрацій.

«Продовжується температурний скринінг та перевірка стану здоров’я людей на всіх визначених пунктах пропуску — семи прикордонних пунктів пропуску та восьми найбільших аеропортів. Завдяки спільним зусиллям Держприкордонслужби, медичних працівників, лікарів-епідеміологоів а також працівників Держпродспоживчслужби, ми забезпечуємо температурний скринінг, вчасне виявлення та ізоляцію подорожуючих до закладів охорони здоров’я, які мають інфекційні стаціонари», — зазначив Віктор Ляшко.

 

Заступник Міністра охорони здоров’я також додав, що координація усіх дій із регіонами — є вкрай важливою сьогодні.

Разом із керівниками ОДА Віктор Ляшко обговорив розроблені регіональні плани протиепідемічних заходів та заходів щодо посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей.

На нараді оцінили готовність областей до випадку фіксування коронавірусної інфекції — визначено заклади охорони здоров’я, які буде використано для госпіталізації і ізоляції осіб з ознаками захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом та їх технічно-матеріальне забезпечення.

За дорученням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука до 11:00 27 лютого всі керівники ОДА мають подати МОЗ актуальну інформацію про виконання Національного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусу на території України.