RSSВерсія для друку
У МОЗ пояснили, як працюватимуть опорні лікарні
19.02.2020

порні лікарні створюються в Україні для того, щоб допомогти скласти маршрут надання екстреної медичної допомоги. У той час, як до реформи фінансування системи охорони здоров’я долучатимуться усі медичні заклади, що мають контракт з Національною службою здоров’я України. Про це під час свого візиту до Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, передає кореспондент УНН.

"Хотіла б наголосити, що всі кошти будуть йти на лікарні, що мають контракт з НСЗУ з 1 квітня. Це означає, який би не був статус, обласна, районна, опорна чи інша, якщо туди йдуть пацієнти – туди будуть приходити гроші. За принципом: контракт – гроші, будуть розподілятись кошти з державного бюджету. Це йде мова про 72 млрд грн, які ми віддали НСЗУ оплачувати меддопомогу", - розповіла Скалецька.

Як раніше зазначив президент Зеленський у рамках цього ж візиту, люди відчувають недовіру до реформи у медичному секторі, тож Скалецька пояснила, чому гроші спрямували саме до опорних лікарень та що очікує на інші медзаклади.

Джерело