RSSВерсія для друку
МОЗ має стратегію розвитку до 2030 року
14.02.2020

Міністерство охорони здоров’я працює над Національною стратегією здоров’я нації – 2030, заявила очільниця міністерства Зоряна Скалецька. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, передає УНН.

Скалецька зазначила, що на сьогодні в МОЗі працює 8 міжвідомчих груп, які розробляють стратегії на 5-7 років, яких до вересня 2019 року не було.

Національна стратегія здоров'я нації - це цілі cталого розвитку, тобто орієнтири, яких потрібно досягнути до 2030 року за допомогою кільканадцяти стратегій, що розробляються або планують розробити МОЗ України.

У відомстві також нагадали, що декілька стратегій вже було ухвалено урядом. Зокрема, це Стратегія розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики на період до 2022 року; Стратегія забезпечення біологічної безпеки та біологічного захисту за принципом “Єдине здоров’я” на період до 2025 року та план заходів її реалізації; Державна стратегія протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року; Державна стратегія розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню; План заходів щодо зниження рівня опромінення населення радоном та продуктами його розпаду, мінімізації довгострокових ризиків від поширення радону в житлових і нежитлових будівлях, на робочих місцях на 2020-2024 роки.