RSSВерсія для друку
Наступні кроки трансформації системи охорони здоров’я
21.05.2019

Керівники департаменту охорони здоров’я, представники місцевої влади та місцеві управлінці у сфері охорони здоров’я Полтавщини обговорили, як організувати роботу закладів охорони здоров’я, що надають спеціалізовану медичну допомогу, під час дводенного семінару. Учасники проаналізували особливості реалізації договорів з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) та особливості формування програми медичних гарантій на 2020 рік.

«Кожне УЗД, кожна пункція, крапельниця та інші процедури лікувального процесу окремо фінансуватися не будуть. Такої моделі практично немає у світі, оскільки це не є фінансового обґрунтованим. Фінансується загальний медичний епізод в цілому. Тобто від моменту вступу пацієнта у стаціонар до моменту його виписки», — зазначив Матвій Хренов, радник в.о. міністра охорони здоров’я України.

Під час заходу головні лікарі, бухгалтери, економісти та юристи 56 команд із лікарень Полтавської області змогли покращити свої знання з фінансових та правових питань. Зокрема: правове регулювання роботи комунальних некомерційних підприємств, розроблення, затвердження та звітування за фінансовим планом і підходи до оплати праці.

«Будь-яке ваше управлінське рішення стосовно системи оплати праці повинно ґрунтуватися на розрахунках. Це стосується кожного відсотка та графіка як складової оплати праці. Це дасть зрозуміти, чи знаходитесь ви в межах фінансового плану, чи потребує коригування штатний розпис або необхідні додаткові ресурси чи оптимізація», — наголосила Наталія Коваленко, радник з фінансових питань Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Семінари організували Міністерство охорони здоров’я України в партнерстві з НСЗУ та за сприяння Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України розробило методичні рекомендації щодо належної організації безперервного надання первинної медичної допомоги.

Джерело- https://www.umj.com.ua/article/142476/nastupni-kroki-transformatsiyi-sistemi-ohoroni-zdorov-ya