RSSВерсія для друку
У щотретього хворого на туберкульоз в Україні діагностовано мультирезистентну форму
18.04.2018

Нові протитуберкульозні препарати та стратегії лікування можуть значно покращити результати лікування лікарсько-стійкого туберкульозу.
У щотретього хворого на туберкульоз в Україні діагностовано мультирезистентну форму. Як повідомляє Центр громадського здоров’я, епідемічна ситуація щодо туберкульозу в Україні характеризується значним поширенням мультирезистентного туберкульозу і туберкульозу з розширеною лікарською стійкістю.

"Такі форми зустрічаються у щотретього хворого, який захворів вперше, та у кожного другого хворого, в кого виявлено рецидив. Україна займає друге місце в європейському регіоні за поширеністю мультирезистентної форми туберкульозу як серед повторних, так і серед нових випадків захворювання, поступаючись лише Білорусі. Ефективність лікування мультирезистентного туберкульозу (МРТБ) в Україні складає 48%, що значно нижче цільових значень ВООЗ (не нижче 75%)", - зазначили у відомстві. Експерти вважають, що нові протитуберкульозні препарати та стратегії лікування можуть значно покращити результати лікування мультирезистентного туберкульозу.

Детальнішеhttps://health.unian.ua/country/10085534-u-shchotretogo-hvorogo-na-tuberkuloz-v-ukrajini-diagnostovano-multirezistentnu-formu.html