RSSВерсія для друку
Польща планує спростити умови працевлаштування для українських медиків
17.04.2018

Міністерство охорони здоров’я Польщі планує спростити процедуру підтвердження диплома про вищу медичну освіту та залучати більше українських медиків.

В першу чергу МОЗ Польщі заінтересовані в молодшому медичному персоналі, для яких взагалі не проводиться процедура підтвердження (нострифікації) диплому про вищу освіту. Такий інтерес пов’язаний з тим, що майже половина медсестер досягли пенсійного віку. Мова йде про 73 тисячі пенсіонерок з 220 тисяч, які в будь-який момент можуть вийти на пенсію. Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Стосовно працевлаштування лікарів також очікуються спрощення процедур. В той же час обов’язковою вимогою до іноземних працівників залишиться вільне володіння польською мовою. В Уряді Польщі переконані, що знання мови необхідне для того, щоб медик зміг ефективно надавати медичну допомогу та розуміти своїх пацієнтів.

Нова політика польського Уряду пов’язана з масовим відтоком громадян Польщі до інших європейських країн. Більшість з них виїжджають до Німеччини, Швеції та Франції. Яку кількість медичних працівників планують залучити до роботи в Польщі наразі не повідомляється.

Зазначимо, що Польща є одним з найпопулярніших направлень для міграції за кордон. Станом на кінець 2017 року, в Польщі на постійних або тимчасових заробітках перебувало 2 мільйони українців. Цього року в Польщі очікують ще більше заробітчан.

Джерело