RSSВерсія для друку
МОЗ та Фундація медичної допомоги дітям розпочала програми стажувань для неонатологів
17.04.2018

Прес-служба МОЗ повідомила про перших лікарів-неонатологів, які вже поїхали на стажування на місяць у нову клініку неонатологів в польському Кракові.

Окрім них ще восьмеро лікарів будуть відправлені стажуватись до Великобританії, США та Польщі у 2018 році. Здобуті знання лікарі-неонатологі зможуть використати для надання якісної медичної допомоги в Україні та передадуть їх своїм колегам.

Стажування за кордоном для українських неонатологів передбачені Меморандумом, який минулого року підписало Міністерство охорони здоров’я з Фундацією медичної допомоги дітям. Одразу ж тоді була обговорена співпрація для вдосконалення неонатологічної допомоги в Україні. Лікарі зможуть ознайомитись з новими методиками для подальшого впровадження новітніх неонатальних практик з доказової ефективністю.

«Ми бачимо необхідність підвищувати професіоналізм лікарів в Україні і надавати їм можливість стажуватися у найкращих лікарнях світу, і розроблені договори допоможуть забезпечити ефективний обмін знаннями на робочому місці після повернення експертів додому», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я  Олександр Лінчевський.

У рамках співпраці від початку 2018 року команда експертів на чолі із Професором Марією Катаржиною Боршевською-Корнацькою, яка очолює Асоціацію неонатологів Польщі, та Йолантою Мартіноф, віце-президентом Фундації розпочали аналіз неонатологічної служби усіх областей України, зокрема вже були відвідані Одеська, Полтавська, Харківська, Дніпровська лікарні і перинатальні центри, виявлені прогалини у роботі. Відповідно до наявних проблем у кожному з регіонів у співпраці з МОЗ України планується проведення тренінгів для українських лікарів-неонатологів і педіатрів.

Джерело