RSSВерсія для друку
МОЗ більше не приховує, що частина лікарів залишиться без роботи
22.09.2017

У новому випуску руйнування міфів щодо реформи на офіційному сайті Міністерства чітко прописано, що лікарі без пацієнтів будуть без роботи, але прикрашають це конкуренцією.

Дійсно, згідно поясненням МОЗ в законопроекті 6327 не йде мова про закриття лікувальних закладів чи скорочення медичного персоналу. Реформа МОЗ передбачає природнє скорочення лікарів, а медичні заклади просто перепрофілюють у випадку, якщо завантаження буде надто низькою.

«Найкращі лікарні будуть додатково технічно та кадрово підсилені, щоб кожен, хто до них звертається, мав можливість отримати якісну медичну допомогу. Без роботи можуть залишитись лише ті, до кого не захочуть йти люди. Хороший лікар завжди матиме потік пацієнтів і достойні гроші за свою роботу! Реформа сприятиме тому, що лікарі конкуруватимуть за пацієнта», — пишуть на офіційному сайті МОЗ.

Згідно офіційній інформації ВООЗ, кількість лікарів в Україні на 10 000 чоловік населення складає 31. Це середня для Європи кількість. Якщо ж наприклад взяти Францію чи Німеччину, то там кількість становить 37 та 35 лікарів на 10 000 відповідно. В західній Європі у Бельгії 42 лікарі, в Греції 54 і тільки в Польщі 20. Всі дані взяти за 2015 рік, а за останні два роки по заявам голови профільного Комітету ВРУ Ольги Богомолець тільки з Києва виїхало 4 500 лікарів.

Детальніше