RSSВерсія для друку
Супрун: Борги по зарплатам медиків може зрости до 2,7 мільярди гривень
21.09.2017

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила в ефірі «5 каналу», що борг накопичувався більше 10 років, але до кінця року спробують погасити.

Так, Супрун підтвердила, що всю поточну заборгованість, яка на цей час складає 82 мільйони гривень погасять вже на початку жовтня. На решту боргів виведуть кошти, які зберігались в резервних фондах державної субвенції. Спеціально для цього був розроблений та поданий на розгляд у Кабміні проект розпорядження про перерозподіл коштів.

«Ми маємо борг на 2,7 мільярди гривень, ми зараз працюємо із Мінфіном, щоб ми могли покрити ці кошти до кінця року. Єдиний спосіб, щоб ми кожного вересня не сиділи тут і не говорили про цей борг – буде зміна системи фінансування», — повідомила Супрун.

Під змінами системи фінанансування мається на увазі прийняття в повному обсязі законопроекту 6327, який має на меті створення Національної служби здоров’я України. Ця служба буде виступати замовником медичних послуг у лікарів, а також регулятором виділених на СОЗ коштів з держбюджету.

Експерти та ряд представників влади бачать у централізації державних коштів великі корупційні ризики.

Джерело