RSSВерсія для друку
В Житомирі пройшов десятий тренінг «Ефективне консультування з питань імунізації»
15.05.2015

Протягом 12-14 травня, у рамках Європейського тижня імунізації, в Житомирі проходив тренінг «Ефективне консультування з питань імунізації» для 25 медичних працівників Ємільчинського та Попільнянського районів області.

Захід організований департаментом охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва спільно з Представництвом дитячого фонду ООН (UNISEF). Також у заході взяли участь фахівці з Івано-Франківської та Одеської областей.

За словами обласного позаштатного спеціаліста зі спеціальності «Педіатрія» департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Тетяни Шевченко, переважна більшість українських мам позитивно ставляться до вакцинації. Про цю тенденцію свідчать результати анкетувань з питань щеплення, які проводилися у закладах охорони здоров’я, та обізнаність батьків про важливість вакцинації у дітей.

Навчання проводила команда з десяти житомирських тренерів, яку очолює директор тренінгу Людмила Головень. Вони ознайомили медичних працівників області з основами комунікацій в поєднанні із новими знаннями з організації вакцинопрофілактики, зокрема, формування прихильності населення до вакцинації.

 

Джерело: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150515_e.html