RSSВерсія для друку
4,5 млрд грн. на закупівлю ліків будуть витрачені прозоро, - МОЗ
21.04.2015

У Держбюджеті на закупівлю лікарських засобів в нинішньому році передбачено 4,5 млрд грн.

У МОЗі впевнені, що зазначені кошти можуть бути витрачені суворо за призначенням тільки за однієї умови: якщо виключити з процесу закупівель корупційну складову. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" розповіла перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"МОЗ входило в трійку лідерів корумпованих міністерств, які заробляли на держзакупівлі. Система була вибудувана таким чином, щоб у торгах брали участь компанії, які заздалегідь знали, що стануть переможцями і зможуть брати участь у закупівлях за завищеними цінами. Наприклад, бюджет, виділений на закупівлі в 2015 становить 4,5 млрд грн. Можете собі уявити, наскільки серйозно була вибудувана корупція для того, щоб такі гроші потрапили певним людям в кишеню. На сьогоднішній день ми цю систему ламаємо ", - сказала Олександра Павленко.

За словами заступника міністра, на сьогоднішній день деякі заходи вже зроблено. Ліквідовані номенклатурні комісії, як необхідна і часто корупційна складова процесу закупівель. Впроваджені відкриті конкурси при призначенні керівників медустанов. Розірвані контракти з кількома високопоставленими керівниками, що були ланками старих корупційних схем.

 

Джерело: censor.net.ua/n333485