RSSВерсія для друку
Круглий стіл на тему «Конституційне право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування: особливості здійснення, легітимні очікування та обмеження»
30.06.2021

25 червня 2021 р. в онлайн форматі відбувся круглий стіл на тему «Конституційне право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування: особливості здійснення, легітимні очікування та обмеження», приурочений до 25-річчя з Дня прийняття Конституції України. Захід був організований Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ спільно з кафедрою медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Метою круглого столу було обговорення особливостей здійснення конституційного права на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування, викликів для Основного Закону Держави в умовах COVID-19, обмежень прав людини і конституційні гарантії.

До круглого столу долучились науковці і практики, фахівці різних галузей права, аби спектрально обговорити особливості здійснення прав людини, охорону здоров’я і Конституцію України. Обраний фокус невипадковий, адже Україна очікую два рішення від Конституційного Суду України, які стосуються медичної реформи та прав людини у сфері охорони здоров’я.

Модератором заходу виступила Ірина Сенюта, голова Комітету, завідувач кафедри медичного права.

З відеозаписом круглого столу можна ознайомитись за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=gXReACocXBY