RSSВерсія для друку
МОЗ підписало наказ про перенесення атестацій лікарів
22.05.2020

Міністерство охорони здоров’я підписало наказ про перенесення атестацій у 2020 році на перевірку знань і практичних навичок з присвоєння або підтвердження звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст» на період карантину. Про це під час брифінгу повідомила заступниця Міністра Ірина Микичак. Завдяки цьому медичним працівникам можна не турбуватися про те, що термін дії їхньої атестації закінчився, а через епідемію вони не можуть його поновити.

«Підписано наказ, за яким усі медичні працівники, які були задіяні в наданні меддопомоги під час епідемії коронавірусної інфекції, отримають 50 балів до безперервного професійного розвитку. Це ще один спосіб Міністерства подякувати медикам за їхню роботу. Окрім того, враховуючи протиепідеміологічні рекомендації, ми перенесли ліцензійні медичні іспити КРОК для студентів-медиків та інтернів на другу половину червня», — повідомила Ірина Микичак.

Заступниця Міністра також зазначила, що 21 травня Міністерство підписало наказ, яким затверджено табель оснащення для відділень екстреної або невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень. «Це дозволить регламентувати та забезпечити кожне приймальне відділення належним медичним обладнанням», — додала Ірина Микичак.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав регіони активізувати і поставити на контроль питання імунізації відповідно до календаря щеплень. Це пов’язано з тим, що за деякими вакцинами відставання від календарного плану становить до 20%.