RSSВерсія для друку
Закон про спрощення державної реєстрації лікарських засобів – перший важливий крок на шляху стабілізації та здешевлення цін на ліки
17.06.2016

16 червня 2016 року Президентом України підписано Закон «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів. За словами Глави держави, з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів. «Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості», - сказав Президент.

 

В. о. Міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський наголосив, що цей Закон є першим і дуже важливим кроком на шляху до стабілізації та здешевлення цін на ліки. Саме тому Міністерство звертається до провідних світових виробників із закликом до реєстрації ще незареєстрованих в Україні лікарських засобів різних нозологічних груп, в першу чергу онкологічних, кардіологічних, ревматичних та інших препаратів, які є життєво необхідними.

Детальніше